Every new day is a fresh start

De kunst van voeden

Waar voed jij je mee?

Voeden is een breed begrip, waarbij eten de basis is. In ons land is er een overvloed aan voedsel. Welke keuzes maak je dan? Wanneer je druk bent is het heel verleidelijk om je met gemaksvoedsel te vullen. Voeden doet dat echter meestal nauwelijks. Wanneer we onszelf niet echt voeden reageert ons lichaam hierop. Dat kan enige tijd duren: ons lichaam is een uiterst ingenieus voertuig dat heel lang probeert alles te laten draaien. Vaak begint het protest tegen een verkeerde manier van voeden met kleine signalen die steeds duidelijker worden. Die signalen zijn voor iedereen verschillend. De onderliggende boodschap is echter hetzelfde: je lijf is uit balans. Het is aan jou wanneer je hiernaar luistert.

Naast eten zijn er nog andere voedingsbronnen voor het lichaam: beweging, ontspanning, leefstijl, werk, relaties en slaap bijvoorbeeld. Of deze voedingsbronnen energie geven of nemen hangt af van jouw situatie. Hardlopen is een prima vorm van beweging voor een gezond lichaam, maar het neemt energie wanneer je gaat hardlopen terwijl je ziek bent.

In mijn praktijk begeleid ik je bij het natuurlijk voeden van jezelf. Samen bekijken we wat geschikt is voor jouw lichaam op basis van wat de natuur ons geeft. Hierdoor ontstaat meer vitaliteit en levensvreugde. Jezelf echt voeden heeft alles te maken met goed voor jezelf zorgen. Je mag de aandacht, die vaak zo gemakkelijk aan een ander gegeven wordt, aan jezelf en je lichaam geven. Genieten van hoort hier zeker ook bij! Ik leer je waar je op moet letten bij het maken van je eigen keuzes zodat je het daarna zelf kunt. Ook handig wanneer het een dag anders loopt; daarna kun je zelf de draad weer oppakken.

Een lichaam in balans, dat voel je van binnen en zie je van buiten. Natuurlijke voeding geeft je een gezonde basis voor de rest van je leven. Wil jij dat ook? Neem dan contact met mij op.

 

neem contact op

Janneke Zijderhand

Teylingen 72

3894 AG ZEEWOLDE

06 20 350 129

contact@jannekezijderhand.nl

© 2017 - Janneke Zijderhand | webdesign: Hanneke de Graaf