Rebalancing – de kunst van aanraken

Rebalancing – De kunst van aanraken

Wat is rebalancing?

Rebalancing is een dynamische vorm van lichaamswerk waarbij je via aanraking tot een dieper inzicht over jezelf kunt komen. Alle ideeën en overtuigingen die we hebben zijn terug te vinden in het lichaam. Aan de lichaamshouding – vaak zonder het te beseffen – kun je zien hoe iemand over zichzelf denkt en voelt. Alle ervaringen uit het verleden die niet helemaal doorvoeld zijn, vinden hun thuis in het lichaam en de geest. Deze ervaringen zijn medebepalend voor iemands handelen. Als je het lichaam aanraakt, raak je de geest aan. Elke verandering in het lichaam biedt de mogelijkheid een nieuwe wereld in te stappen. Het maakt verschil of je de wereld bekijkt vanuit een gespannen lichaam waarmee je de problemen wilt oplossen of vanuit een levendig en ontspannen lichaam waarmee het leven een avontuur kan zijn.

Mijn eerste ervaring

Begin 2016 las ik in de Yoga een artikel over rebalancing. Nooit eerder had ik ervan gehoord en toch voelde ik meteen dat ik een sessie wilde ervaren. Wat me te wachten stond wist ik niet. Op dat moment deed ik werk dat niet meer bij me paste, ik voelde me uitgeput en wist niet hoe verder. Tijdens de sessie was het bijzonder om te ervaren hoe mijn lijf reageerde op de aanraking en welke inzichten hieruit ontstonden. Nog geen twee jaar later is mijn leven op vele vlakken veranderd. Inmiddels heb ik het eerste jaar van de rebalancing opleiding achter de rug.

Aanraken

Rebalancing gaat er vanuit dat respect en liefde begint bij het leren houden van je eigen lichaam. Bij het onderzoek naar jezelf neemt het lichaam een grote plaats in; contact met het lichaam is de enige manier om aanwezig te kunnen zijn bij wat je ervaart in het leven. Er wordt gewerkt met verschillende methodes van aanraken. Soms zijn het hele subtiele en zachte technieken en soms diepe en stevige technieken. Dat is afhankelijk van de situatie. Waar het om gaat is het contact maken. Contact maken tussen de rebalancer en jou maar meer nog tussen de jou en jezelf. Door jezelf te voelen krijg je meer bewustzijn in je lichaam.

Mijn rebalancing avontuur

Elke sessie gaf mij zoveel inzicht in de samenhang van mijn lichaam met mijn patronen dat ik onder de indruk weer naar buiten ging. Mijn enthousiasme en dankbaarheid waren voor mijn omgeving duidelijk voelbaar. Op enig moment kreeg ik een uitnodiging voor een open dag om meer te weten te komen over rebalancing. Ondanks mijn voornemen kwam het er niet van. Ik kreeg een tweede kans. Er was een open dag in Siddeburen, de plaats waar ook de opleiding plaatsvindt. Ik had geen idee waar het lag – wellicht in de buurt van Buren? Het bleek een kleine twee uur rijden, ten oosten van Groningen. Daar aangekomen kon ik de spanning in mijn buik goed voelen. Inmiddels weet ik dat er dan iets aangekeken mag worden. Dat gebeurde die dag ook. Er was de mogelijkheid tot het volgen van een sessie bij een rebalancer in opleiding. Ik kwam meteen een thema tegen: Ze waren me vergeten. Toen de sessie enige tijd later toch plaatsvond kreeg ik meermaals te horen dat we niet zoveel tijd hadden. Ik probeerde me groot te houden en vooral aardig te blijven: het was niet erg. Totdat mijn lijf het overnam en mijn verdriet kon stromen.

Voor wie

Rebalancing is geschikt voor mensen die interesse hebben in zichzelf en bereid zijn zichzelf aan te kijken. Veel mensen zijn nieuwsgierig naar zichzelf. Dit is een natuurlijk iets gedreven door een verlangen om voluit te leven. Dit is een reden om sessies te ervaren.
Rebalancingsessies kunnen ook inzicht geven:
Wanneer je bent vastgelopen in je werk of relatie.
Bij een depressie of burn-out, soms weet je niet hoe je er in terecht bent gekomen.
Wanneer je je afgesloten voelt van het leven of een grote klap te verwerken hebt gekregen.
Wanneer je ervaart dat je teveel in je hoofd zit
Ook bij fysieke klachten kan het de moeite waard zijn om een sessie te gaan ervaren en de klachten dieper te onderzoeken.

De oorsprong van Rebalancing

Rebalancing is in de jaren ’70 ontstaan onder begeleiding van de spirituele meester Osho. Verschillende inspirerende technieken reflecteren allemaal dezelfde theorie: Dat wat we vasthouden in ons lichaam houden we ook vast in onze geest. Het doel van de aanraking is altijd bewustzijn en zelfinzicht. Hieruit volgt dat wat de geest aanraakt, effect zal hebben op het lichaam en andersom. Dit is de basis van rebalancing.

Nieuwsgierig?

Ben je na het lezen nieuwsgierig geworden wat rebalancing voor jou kan betekenen? Als rebalancer in opleiding geef ik sessies. Een sessie duurt ongeveer 1,5 uur en begint met zelfonderzoek. Daarna gaan we verder op de tafel. Meer informatie vind je hier: http://www.jannekezijderhand.nl/voor-jou

Je kunt ook direct contact met mij opnemen via 06-20350129 of contact@jannekezijderhand.nl

Wil je ook dat meer mensen kennis maken met rebalancing? Deel dan dit bericht.

Copyright © 2017 Janneke Zijderhand, Alle rechten voorbehouden.
You are receiving this email because you opted in via our website.Adres:

Janneke Zijderhand

Teylingen 72

ZeewoldeFl 3894AG

Netherlands

Leave a reply

Janneke Zijderhand

Teylingen 72

3894 AG ZEEWOLDE

06 20 350 129

contact@jannekezijderhand.nl

© 2017 - Janneke Zijderhand | webdesign: Hanneke de Graaf