Everything you need, your courage, your strength, compassion and love, everything you need is already within you.

Voor jou

Ben je op een punt aangekomen in je leven waarop je jezelf afvraagt hoe het verder zal gaan? Heb je het gevoel dat er ook andere mogelijkheden zijn en ben je daar nieuwsgierig naar? Wanneer je antwoorden wilt vinden op de levensvragen die je hebt, kan ik je hierbij begeleiden.

Als coach creëer ik een liefdevolle en veilige ruimte om je eigen antwoorden te vinden die opgeslagen liggen in het onbewuste. Door in het hier en nu volledig aanwezig te zijn, goed te luisteren en de juiste vragen te stellen help ik je de onbewuste informatie bewust te maken. De inzichten die je hieruit verkrijgt geven je de mogelijkheid in beweging te komen om meer jezelf te worden.

Voor het verkrijgen van je antwoorden maak ik gebruik van drie ingangen: aanraken, voelen en voeden.

Listen to silence.
It has so much to say.

- Rumi -

De kunst van aanraken

Wat doet aanraking met jou?

Wanneer je geïnteresseerd bent in jezelf en ook bereid bent om jezelf aan te kijken kan rebalancing een goed instrument zijn. Rebalancing is een dynamische vorm van lichaamswerk. Het doel van de aanraking bij rebalancing is het vergroten van bewustzijn en het verkrijgen van zelfinzicht. Dat wat de geest raakt, heeft effect op het lichaam en andersom. Rebalancing gaat ervan uit dat respect en liefde beginnen bij het leren houden van je eigen lichaam. Bij het onderzoek naar jezelf neemt het lichaam daarom een grote plaats in. Deze ervaring brengt je van denken naar voelen naar zijn.
Als rebalancer i.o. heb ik niet tot doel je te ‘helen’. Wel kan ik aanwezig zijn bij de aanraking en je uitnodigen ook aanwezig te zijn bij de aanraking. Hierdoor kan er meer bewustzijn ontstaan.
Rebalancingsessies kunnen inzicht geven bij diverse vragen over werk, relaties, vermoeidheid of wanneer je teveel in je hoofd woont. Bij fysieke klachten kan het ook de moeite waard zijn om een sessie te ervaren en de klachten dieper te onderzoeken. Fysieke of psychische problemen zijn voor rebalancing een ingang naar een dieper en meer essentieel niveau van ervaren. De toegang naar het gevoelsleven wordt weer geopend.
In rebalancing wordt gewerkt met verschillende methodes van aanraken. Soms zijn het hele subtiele en zachte technieken en soms diepe en stevige technieken. Dat is afhankelijk van de persoon en de situatie. Waar het om gaat is contact maken. Contact tussen mij als rebalancer i.o. met jou maar meer nog tussen jou en jezelf. Wanneer jij nieuwsgierig bent naar de informatie die jouw lichaam je kan geven, neem dan contact met mij op.

 

neem contact op

Tears are a river that takes you somewhere… Tears lift your boat off the rocks, off dry ground, carrying it downriver to someplace better.

- Clarissa Pinkola Estés -

De kunst van voelen

Hoe voel jij je nu?

Misschien spelen er regelmatig levensvragen door je hoofd en vraag je je af wat jouw missie in het leven is. Je voelt het wanneer je op de goede weg bent. Maar wat nu als je dat niet voelt, geen idee hebt wat jouw weg is of je je helemaal niet fijn voelt?
Wanneer je je eigen antwoorden wilt vinden op deze vragen kan ik je hierbij begeleiden.
Dat kan naar aanleiding van een crisis zijn, waardoor je hebt ontdekt dat het oude niet meer werkt, maar nog geen idee hebt wat dan wel past. Maar het startpunt kan ook nieuwsgierigheid zijn, een verdere verkenning van jouw eigen pad.

De antwoorden zijn al onbewust in jou aanwezig. Vanuit stilte en door te voelen krijgt de onbewuste informatie de ruimte om bewust te worden. Er zit voor jou altijd een positieve boodschap in de antwoorden die je vindt. Met dit inzicht heb je de mogelijkheid om in beweging te komen om meer jezelf te worden.
Om je te begeleiden bij het vinden van jouw antwoorden voel ik wat er past in het moment. Ik luister en stel open vragen zodat je kunt onderzoeken wat er in jou leeft. Dit doe ik in een liefdevolle en veilige omgeving waar alles wat gevoeld wil worden er mag zijn. We kunnen een sessie bij mij in de praktijk houden, of in de buitenlucht.
De natuur biedt ondersteuning om stil te worden in je hoofd en te luisteren naar wat je lichaam te vertellen heeft. Wanneer jij in beweging bent in de natuur kan hetgeen dat zich heeft vastgezet in jouw lichaam ook in beweging komen. Soms is het makkelijker om gevoelige of pijnlijke onderwerpen te bespreken wanneer je naast elkaar loopt. Al wandelend kun je letterlijk nieuwe paden inslaan.
Wil jij de vragen die je hebt zelf beantwoorden door te voelen wat er zichtbaar wil worden? Neem dan contact met mij op.

 

neem contact op

Every new day is a fresh start.

De kunst van voeden

Waar voed jij je mee?

Voeden is een breed begrip, waarbij eten de basis is. In ons land is er een overvloed aan voedsel. Welke keuzes maak je dan? Wanneer je druk bent is het heel verleidelijk om je met gemaksvoedsel te vullen. Voeden doet dat echter meestal nauwelijks. Wanneer we onszelf niet echt voeden reageert ons lichaam hierop. Dat kan enige tijd duren: ons lichaam is een uiterst ingenieus voertuig dat heel lang probeert alles te laten draaien. Vaak begint het protest tegen een verkeerde manier van voeden met kleine signalen die steeds duidelijker worden. Die signalen zijn voor iedereen verschillend. De onderliggende boodschap is echter hetzelfde: je lijf is uit balans. Het is aan jou wanneer je hiernaar luistert.

Naast eten zijn er nog andere voedingsbronnen voor het lichaam: beweging, ontspanning, leefstijl, werk, relaties en slaap bijvoorbeeld. Of deze voedingsbronnen energie geven of nemen hangt af van jouw situatie. Hardlopen is een prima vorm van beweging voor een gezond lichaam, maar het neemt energie wanneer je gaat hardlopen terwijl je ziek bent.

In mijn praktijk begeleid ik je bij het natuurlijk voeden van jezelf. Samen bekijken we wat geschikt is voor jouw lichaam op basis van wat de natuur ons geeft. Hierdoor ontstaat meer vitaliteit en levensvreugde. Jezelf echt voeden heeft alles te maken met goed voor jezelf zorgen. Je mag de aandacht, die vaak zo gemakkelijk aan een ander gegeven wordt, aan jezelf en je lichaam geven. Genieten van hoort hier zeker ook bij! Ik leer je waar je op moet letten bij het maken van je eigen keuzes zodat je het daarna zelf kunt. Ook handig wanneer het een dag anders loopt; daarna kun je zelf de draad weer oppakken.

Een lichaam in balans, dat voel je van binnen en zie je van buiten. Natuurlijke voeding geeft je een gezonde basis voor de rest van je leven. Wil jij dat ook? Neem dan contact met mij op.

 

neem contact op

Old ways won't
open new doors.

Werkwijze en Tarieven

Heb je interesse in een eerste sessie? Neem dan contact met mij op. Samen bespreken we de mogelijkheden. Misschien weet je zelf al waar je de focus wilt leggen. Als je dat nog niet zo goed weet, kan ik je daarbij helpen.
Gedurende het traject kunnen verschillende technieken ingezet worden. Ik zal hierin altijd een adviserende rol innemen, jij maakt de uiteindelijke keuze.

 

Aanraken

Rebalancing

Aan de hand van een inleidend gesprek waarin je vertelt waaraan je wilt werken, kom je tot een “onderzoeksvraag”. We werken altijd met wat in het moment actueel is. Na zelfonderzoek gaan we verder op tafel. Om meer diepgang te krijgen is het zinvol om meermaals te komen. Na ongeveer 5 sessies evalueren we wat er is veranderd en wat er nog actueel is. Een rebalancingsessie duurt 1,5 uur en kost € 95.

 

 

Voelen

Consult ‘Wat voel je nu?’

Wanneer je contact wilt maken met wat er in jouw aanwezig is zijn er verschillende vormen van zelfonderzoek mogelijk. Het is mogelijk dit in de praktijk te doen of in de natuur van Zeewolde. Wanneer je bekend bent met het werken met zelfonderzoek kan dit ook via Skype. De kosten zijn € 65,- per uur.

 

 

Voeden

0-meting

Om inzicht te verkrijgen waar je nu staat beginnen we met een 0-meting. Op basis hiervan leer ik jou hoe je jezelf beter kunt voeden. Hierbij maak ik gebruik van mijn kennis als natuurvoedingsdeskundige, mijn jarenlange interesse voor en ervaring met natuurlijke voeding en mijn coachingsvaardigheden wanneer het gaat over jezelf voeden in een breder perspectief.
Voor de 0-meting vraag ik je een week een eetdagboek bij te houden. Het eerste consult duurt 2 uur en kost inclusief de uitwerking op basis van je eetdagboek € 195,-.

Vervolgconsult voeding

Het doel van de consulten is om je te leren zelf beslissingen te nemen over de voeding die bij jou past. Wanneer je op weg bent gegaan kan het fijn zijn de voortgang te bespreken. Dit gesprek kan ook bij jou thuis plaats vinden. We kunnen dan meteen een keukenkastjes-check doen. Elk volgend consult van een uur kost € 65,-. Wanneer ik bij je op bezoek kom reken ik buiten Zeewolde reiskosten van € 0,19 per kilometer.

 

Bovenstaande sessies worden niet vergoed door een zorgverzekeraar. Ik kies er bewust voor om niet te willen voldoen aan de verplichtingen die worden gesteld door het systeem.

Bovenstaande prijzen zijn inclusief btw.

Betalingen contant of via de Tikkie app. Om te betalen via de app is het nodig je mobiel bij je te hebben.

Afzeggingen binnen 24 uur voor aanvang van de geplande afspraak worden volledig in rekening gebracht.

 

neem contact op

Janneke Zijderhand

Teylingen 72

3894 AG ZEEWOLDE

06 20 350 129

contact@jannekezijderhand.nl

© 2017 - Janneke Zijderhand | webdesign: Hanneke de Graaf