Over mij

Door innerlijk werk te doen is mijn leven enorm veranderd. Toen ik NEE kon zeggen, kon ik pas echt voluit de JA zeggen.
rebalacing massage Janneke Zijderhand Zeewolde

Over mij

Lang werkte ik in service gerichte rollen van grote internationale bedrijven. Ik kon dat goed, service verlenen. Nu kan ik zien dat het kwam omdat ik goed kan invoelen wat een ander nodig heeft. Doordat mijn focus zo op de ander gericht was, kon ik nooit zo goed vertellen wat ik zelf nodig had. Ik leefde vooral voor de buitenwereld.

Aan het einde van de dag vond ik het jammer dat ik niet meer tijd voor mijzelf had genomen. Veel empathische mensen zullen zich hierin herkennen. Ik had nog wat te leren. Ik kreeg een burn-out.

Daar is het begonnen om te leren voor mijzelf te zorgen. Met vallen en opstaan. Leren NEE zeggen. Leren dat voor jezelf kiezen niet egoïstisch is maar zelfzorg heet. Na de burn-out besloot ik mijzelf te gaan scholen om anderen, die ergens vastlopen, te begeleiden. Het werd een weg van jaren opleidingen en cursussen én heel veel innerlijk werk. Mijn eigen wijsheid te vinden.

Hiermee kan ik nu doen wat ik doe: In een veilige omgeving vanuit een liefdevolle bedding jou de ruimte geven om te ontdekken wie jij bent.

Een intensieve leerschool is de 3-jarige rebalancing opleiding geweest tot lichaamsgericht therapeut. De grootste leerschool is het leven zelf.

Rebalancing: School voor Lichaamswerk en Bewustzijn

Rebalancing is een dynamische vorm van lichaamswerk waarbij je via bewustzijn weer in contact kan worden gebracht met je oorspronkelijke aard. 

Alle ideeën en overtuigingen over jezelf zijn terug te vinden in je lichaam en dus ook via je lichaam te onderzoeken. Rebalancing gaat er vanuit dat het respect en de liefde begint bij het leren houden van je eigen lichaam. Bij het onderzoek naar jezelf neemt het lichaam een grote plaats in; contact met het lichaam is de enige manier om aanwezig te kunnen zijn bij wat je ervaart in het leven.

Als coach of therapeut kunnen we de ander niet “helen”. Wel kunnen we aanwezig zijn bij de aanraking, zodat de cliënt uitgenodigd wordt daar ook aanwezig te zijn waardoor er meer bewustzijn kan ontstaan.

Deze vorm van therapie is geschikt voor mensen die interesse hebben in zichzelf en bereid zijn zichzelf aan te kijken. Veel mensen zijn nieuwsgierig naar zichzelf en dit is een natuurlijk iets gedreven door een verlangen om voluit te leven.