LICHAAMSWERK – WAT GEEFT HET JE?

Kom in je lijf, word meer jezelf

Tijdens een sessie onderzoeken we wat er in jou leeft en gezien wil worden. Ik maak contact met jou en nodig jou uit om contact te maken met jezelf. Het is een reis naar het onbekende.

Voorwaarde is dat je nieuwsgierig bent en zelf wilt onderzoeken. Uit het hoofd en in je lichaam krijg je inzichten die je niet kunt bedenken. Deze inzichten geven je de mogelijkheid om tot actie over te gaan en stappen te zetten.

Wat kan lichaamswerk voor jou betekenen?

Huidhonger wordt gestild. Aanraking is een eerste levensbehoefte. Wanneer iemand met aandacht bij jou en je lichaam aanwezig is, is dat een weldaad voor lichaam en geest. Door huidcontact daalt het stresshormoon cortisol en stijgt oxytocine. Oxytocine zorgt voor een gevoel van ontspanning, veiligheid en vertrouwen. Stress en angst nemen af.

Acceptatie: Soms zijn er ongemakkelijke gevoelens. We zijn geneigd erbij weg te gaan. Er zijn vele algemeen geaccepteerde manieren in onze maatschappij om niet te voelen: veel werken, tv kijken, extreem sporten, gamen, pijnstillers, drank of andere verslavingen. Wanneer we er juist naartoe bewegen en met aandacht aanwezig blijven ontstaat acceptatie. Dit zorgt voor verlichting.

Lichaamsbewustzijn: Je leert je lichaam en dus jezelf beter kennen. Door middel van aanraking, wat ik intuïtief doe, kom je op plekken die je iets te vertellen hebben. Hierdoor heb je de mogelijkheid keuzes te maken die echt bij jou passen. 

Levenslust: Wanneer je jezelf beter leert kennen en meer gaat leven volgens jouw waarheid ontstaat er meer levenslust. Je doet dingen waar je blij van wordt en door jouw sprankel trek je nog meer dingen aan waar je blij van wordt. Je komt dan in een spiraal naar boven. 

Ontspanning: Wanneer er spanning in je lijf aanwezig is en je kunt daarbij aanwezig blijven kun je door de spanning heen zakken en ontstaat er ontspanning. De term “loslaten” krijgt een andere betekenis. Wanneer je met aandacht aanwezig blijft kan het jou loslaten.

Zeg HALLO tegen jezelf, maak contact en ontdek wie er in jouw lichaam woont!

Ervaring van anderen

Vandaag een heel mooie afspraak gehad met Janneke in haar praktijk. Lichaamswerk, niet onbekend voor mij. Haar handen gaven de rust en ontspanning die ik heel graag toeliet. Een prachtig moment voor mijzelf, waarin ik me gevoeld en gezien voelde. Dankjewel Janneke voor deze toffe en fijne ochtend. Ik houd dit gevoel heel graag vast.

Hanny

Vele puzzelstukjes zijn gevallen waarom ik telkens zo reageer. Nu ik het snap kan ik het anders doen.

Anoniem

Ik ben er achter gekomen dat ik beter voor m’n auto zorg dan voor mijn lichaam.

Maaike

Na de sessie ben ik in beweging gekomen en thuis begonnen met opruimen.

Jildau

Hoe ziet een lichaamswerk sessie er uit?

Het kan zijn dat je met een heel specifieke vraag bij mij komt. Het kan ook zijn dat je nieuwsgierig bent wat je lichaam je te vertellen heeft. Beide manieren bieden een ingang tot zelfonderzoek. Daar beginnen we mee. Terwijl we beiden op een stoel zitten begeleid ik je naar binnen. Je reist door je lichaam en onderzoekt wat er van binnen leeft. Meestal gaan we daarna verder op de massagetafel. Een sessie duurt 2 uur.

Massage

Wanneer je behoefte hebt om aangeraakt te worden en verlangt naar een moment van rust en ontspanning kun je er voor kiezen om een massage te boeken. Het is een moment speciaal voor jou, waar je niet hoeft na te denken en waar je kunt voelen hoe het met je gaat. Tijdens de massage vervagen je gedachten naar de achtergrond; fijn als je veel in je hoofd zit. 

Bij de massage stem ik af op jouw lichaam en masseer intuïtief met massagetechnieken afkomstig uit de rebalancing. Deze zijn langzaam en worden met aandacht uitgevoerd. Hierdoor ben jij in staat de bewegingen van mijn handen te volgen. Wanneer je met aandacht blijft bij wat je voelt kan spanning zit loslaten. Dit leidt tot meer rust en ontspanning. 

 

Deze vorm van massage is bedoeld voor mensen die zichzelf een moment  van koestering gunnen. Een cadeau voor jezelf!

Prijzen

Lichaamswerk

€140

/sessie
checkEen sessie lichaamswerk duurt 2 uur en kost € 140

Zelfonderzoek

€75

/uur
checkAlleen zelfonderzoek duurt 1 uur en is ook online mogelijk.

Massage

€75

/massage
checkEen massage duurt 1 uur.

Tarief per uur

€75

/uur
checkPrijs per uur is €75.

Ben je geïnteresseerd?

Neem gerust vrijblijvend contact op. Ik help je graag verder.

Ik ben Janneke, fan van Lichaamswerk

Van mijn eigen eerste rebalancing sessie herinner ik mij nog hoe magisch ik het vond. Het lichaam heeft zoveel wijsheid. De magie zie ik nog dagelijks.

 

Voorbij het denken

De inzichten die je tijdens een sessie krijgt gaan voorbij wat je kunt bedenken. Je maakt contact met een groter veld. De inzichten die je krijgt gaan echt over wie jij werkelijk bent.

Onbevooroordeeld

Omdat jij op reis gaat naar antwoorden hoef ik geen adviezen paraat te hebben. Het is belangrijk dat ik onbevooroordeeld naar jou kan kijken. Omdat ik aanwezig ben en jouw ondersteun kun jij al jouw thema’s inbrengen.