Over Janneke Zijderhand

Als kind heb ik geleerd om goed te leren te observeren. Dat was een overlevingsstrategie, ergens had ik geleerd dat het niet veilig was om gewoon mijn ware zelf te zijn en was daardoor constant aan het scannen. Dat bij de ander zijn eiste zijn tol: ik verloor mijzelf steeds meer.

Na een burn-out heb ik besloten om op onderzoek te gaan in mijzelf. Door diverse vormen van bewustzijnswerk leerde ik op allerlei manieren tot inzicht te komen. Daarna kwam ik in aanraking met rebalancing. De 3-jarige opleiding heeft veel impact gehad op mijn leven. Ik heb er veel mogen achterlaten en heb delen van mijzelf weer gevonden. Wat een wijsheid heeft het lichaam!

70+
Tevreden klanten
5+
Jaar ervaring

Zie ik jou binnenkort ook? Pak de regie en neem gerust contact op

Wat brengt een crisis?

Wanneer er een crisis in je leven is gooit dit je leven overhoop. De houvast die je dacht te hebben valt weg, het is chaos. Het heeft ermee te maken dat oude patronen niet meer werken en nieuwe nog niet geïnstalleerd zijn. Je bent onderweg en je wordt uitgenodigd tot overgave. Als ik terugkijk zijn crisissen (scheiding, burn-out, ontslag) mijn grootste leermeesters geweest. Het heeft me geleerd dat een crisis uiteindelijk altijd iets brengt. Daarop vertrouw ik. Daarna is het mogelijk een volgende stap te zetten. Een volgende stap naar meer authenticiteit en een vervuld leven.  

In de periode van crisis heb ik het als eenzaam ervaren. Wat was het fijn geweest als er op die momenten iemand was geweest die een stukje met mij mee was gereisd. Inmiddels loop ik al zo’n 5 jaar een stukje mee met mensen. Soms kort en soms langer, precies wat nodig is. Ik bied een liefdevolle en veilige ruimte om op zoek te gaan naar antwoorden waar je verder mee kunt.

Bij Rebalancing leerde ik vertragen en voelen. Zo leerde ik mijzelf kennen.
Wil jij dat ook?

Puzzelen

Dat ik nieuwsgierig ben naar “hoe zit het?” komt ook tot uitdrukking in het administratieve werk dat ik ernaast doe. Ik houd ervan om iets nieuws te bouwen, een betere versie te bedenken of te puzzelen net zo lang tot het klopt. Dat vind ik ook zo mooi aan het lichaam. Het liegt nooit. Wanneer we alleen vanuit het hoofd praten kan er een moment zijn dat je denkt “deze weg sla ik niet in, dit ga ik niet vertellen.” Bij het lichaam is dat niet mogelijk. Dat maakt het mogelijk om echt naar de kern te gaan waar het om draait.

Samen met mijn hond Nada woon ik in Zeewolde. Met haar ben ik veel in de natuur. Het geeft mij rust, aarding en avontuur. Ik houd ervan van de gebaande paden af te gaan. Thuis vind ik het fijn met mijn handen in de aarde te zitten en geniet van al wat groeit, bloeit én smaakt. Eten doe ik voornamelijk biologisch. Af en toe ga ik uit eten waar met liefde gekookt wordt. Dat proef je!

Ik ben moeder van drie kinderen die inmiddels de deur uit zijn.